maandag 30 maart 2009

hoogspanning en laatste loodjes




De dagen op de set zijn hectisch. De nimmer aflatende menigte die niet op afstand is te houden, het aanhoudende getoeter en andere stadsherrie, de enorme hoeveelheid smog waar we de hele dag in staan en de per dag steigende temperaturen maken de dagen lood-zwaar.
De sets zijn gegroeid, wat eenvoudig leek blijkt complex te zijn geworden en een aantal buurten waar we in draaien zijn ronduit grimmig. Als de manier van draaien en de communicatie daaromtrent ook niet altijd even helder is kan dat leiden tot kleine en grote explosies en confrontaties. Ook binnen de hoogste gelederen. Onze Nederlandse crew is natuurlijk vlak voor draaien aangekomen en veel mogelijkheid tot inhoudelijk voorbereiden was er niet. Sander heeft het shootingscript in zijn hoofd en dat zorgt wel eens voor verassingen op de set. S'avonds is iedereen uitgeput en zoeken de verhitte gemoederen even lucht op het grasveld voor het hotel en word nog slechts het aller noodzakelijkste gedaan en besproken. We draaien vele malen uitgebreider dan wat er op papier staat en gezien de eerder vermelde chaotische omstandigheden is het een wonder dat er iedere avond weer een aantal gevulde filmblikken aan de stapel worden toegevoegd. Het is daarentegen geen wonder dat de omstandigheden af en toe leiden tot (hoog) spanningen. Tegen zulk een gemoeds geweld is niemand langdurig opgewassen. Ondanks alles is de sfeer buiten dat toch wel goed en de samenwerking met onze Indiaase collegé voornamelijk aangenaam. Er word ook nog wel eens gelachen op en rond de set.

Omdat de recording van de muziek 6 weken geleden in Jaipur niet naar tevredenheid is gelukt doen we dat over in Jodhpur. De muzikanten komen vanavond aan en de opnames zullen op 1 april plaatsvinden waarna we op 2 april, als het goed is, de filmopnames doen met deze muzikanten. Dat betekent een extra wacht en draaidag voor iedereen. Dat zal dan echt onze laatste draaidag zijn dus ben ik inmiddels aan alle afhandelingen en het boeken van de diverse reizen begonnen.
Er is licht aan het eind van de tunnel. De vermoeidheid slaat toe. De laatste loodjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten