zondag 1 maart 2009

locatie 1 !?

Het lijkt er op dat we één van de belangrijke locaties hebben gevonden. Sander lijkt content maar moet tegelijk een andere locatie voor hetzelfde doel die heel anders maar ook mooi is opzij zetten. Toch klopt deze locatie meer met het script, hier valt iets op zijn plaats. Het is in ieder geval de locatie zoals ik hem steeds heb gelezen. Het ligt buiten de stad en het verheugt mij binnen de draaidagen ook even uit de hectische stad weg te kunnen. Draaien in de oude stad van Jodhpur is vast bijzonder maar nu we het zo'n beetje kennen weten we allemaal dat dit geen gemakkelijke opgaaf zal zijn. De aanloop zal enorm zijn, de overlast die we bezorgen zal niemand ontgaan. De straatjes zijn zo smal dat we niet overal kunnen komen met apparatuur en vooral de warmte en het vuil zal zijn invloed hebben. Ik ben aldus zeer gelukkig met deze keuze. Als we deze locatie kunnen combineren met een andere zijn we zelfs meer dan één dag buiten. De variatie zal de film ook goed doen. Onze hoofdpersoon krijgt zo meer zijn eigen wereld en daarmee een identiteit. Zoals het er is is het eigenlijk bijna goed. Het vuurplaatsje op de binnenplaats waar de moeder zit te koken, de brits waar de jongen gewond op ligt. De stal waar de kamelen staan. Alles is er. Ondanks dat de mensen die er wonen niet veel bezitten is het er prettig. De ruimtes hebben iets gezelligs en zelfs om het huis heen is het redelijk vuilnis-loos. Dat zie je hier ook wel anders, vooral in de stad. De familie die er woont is trots en vriendelijk en we mogen alle ruimtes bekijken.
Iets verderop ligt het oude badhuis van de koning. Het prachtige gebouw ligt op een heuvel. Met verstofte allure kijkt het uit over een kale droge vlakte waar ooit een meertje heeft gelegen. Waar de koning en zijn familie in hebben gebaad. Warme wind bladdert tussen de pilaren door, vergane glorie... Ook deze locatie zou als achtergrond kunnen dienen voor één van onze scenes. Sander trekt zich na thuiskomst terug in zijn kamer om verder te werken aan het shootingscript. We zijn er nog niet maar we komen er staps gewijs.
Ik zie de tijd weer smelten. Af en toe heb ik een oprisping van onrust. Of ik alle puzzelstukken op tijd tot een werkbaar geheel krijg? Hoe krijg ik al die ongeleide projectielen tot één geheel?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten